25 Aralık 2010 Cumartesi

Pirinç Pilavı

Merhabalar sevgili okurlar...Şimdi diyeceksiniz ki pirinç pilavının nesinin tarifini veriyorsun diye.Sadece bir kaç püf noktası vereceğim.Yoksa gerisini zaten biliyorsunuz...Bu işte dikkat edilmesi gereken nokta pirincin kaliteli olması.Gerisi sadece formalite :)



 1.Önce pirinçlerimizi beyaz suyu gidene kadar yıkıyor ve ılık suda dinlendirip süzüyoruz.
 2.Sonra tereyağını ve çok az da sıvı yağı (zeytinyağı
değil tabi) tencereye alıyoruz.



Yağı köpürünce pirinci ilave ediyoruz.Eğer bulyon atacaksanız bu noktada atabilirsiniz.Ya da biraz tuz atın.Çünkü bu aşamada tuz pirincin kırılmasını engelliyor.


3.Pirinci en az 5 dk çevirerek kavuruyoruz.Sonra ölçümüze göre suyunu ekliyoruz.(1'e 1.5-2 oranında)
Bu noktada kendi yapmış olduğumuz tavuk suyu varsa ondan da biraz eklemeniz lezzeti arttıracaktır.


4.Suyuna 2 yemek kaşığı (daha fazla değil) sütü ekliyoruz.Ve bir kaç damla limon sıkıyor ya da bir dilim limon koyuyoruz.(Ben halka şeklinde dilimleyip kullanıyorum.)Bu pilavınızın beyaz,pamuk gibi olmasını sağlayacaktır

 5.Suyunu koyunca ocağın altını yüksek konuma getirelim ve kaynamaya başlayınca en kısığa alalım.
Mümkünse kapağı cam pilav tenceresinde yapalım ki kapağı açmak zorunda kalmayalım.

6.Kapağını açmadan pilavımızı pişiriyoruz.Suyunu çekince pişmiş demektir.Bir kez karıştırıp üzerini bir havlu ya da kağıt havlu ile örtüp 10-15dk demlenmeye bırakalım.(Gazete örtmeyin sakın.)

  7.Lokum gibi pişmiş tane tane pilavımız servise  hazır.

Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. Casino Slot Machine - Mapyro
    Try Casino Slot Machine in your location in Georgia. The 세종특별자치 출장안마 first 군산 출장마사지 part of this layout is 김포 출장샵 in the middle of the 전라남도 출장마사지 casino. Casino Slot Machine Overview. If 제주 출장마사지 you

    YanıtlaSil