13 Kasım 2010 Cumartesi

Fırın Poşetinde Çipura

     Uzun zamandır,sizlerle paylaşmak isteyip de paylaşamadığım bir lezzeti yine tarihin sayfalarından çıkararak huzurlarınıza sunuyorum. :)
     Hazırlanması çok basit ama lezzeti anlatılamaz cinsten.Öncelikle en taze en güzel balıkları seçmeye özen gösteriyoruz.Bunu yaparken balığın kulakçıkları kanlı,gözleri ve pulları parlak,derisi sert olmalı.(bastırdığınızda parmağınızın izi kalmamalı)Balığı yıkadığınızda suyun rengi berrak ve pembe oluyorsa balığınız taze demektir.Çünkü kan kaldıkça rengi de koyulaşır.
         Gelelim tarife.(2 kişilik)
  1. Temizlenmiş balıkların yanlarına bıçak yardımıyla birer derin çizik atıyoruz.Balığın içini ve dışını güzelce tuzluyoruz.(damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.)
  2. Açtığımız çentiklere sarımsak dilimleri ve minik tereyağı parçaları yerleştiriyoruz.
  3. Bir küçük boy soğanı halka halka doğruyoruz.
  4. Fırın poşetine balıkları,halka soğanları ve bir kaç limon halkasını(daha fazla değil) koyuyor,ağzını sıkıca bağlıyor ve poşetin üzerine iğne ile 2-3 delik açıyoruz.
    Not:Arzu ederseniz defne yaprağı da koyabilirsiniz.Ben böyle natürel seviyorum.Defne yaprağı fazla aromalı geliyor bana.
  5. Başka bir poşete de arzuya göre doğradığımız havuç ve patatesi sarımsak,tuz,karabiber ile dolduruyoruz.
  6. 190-200 derece sadece alt gözünü yaktığımız fırına önce balıkları,15 dk sonra da patatesleri yerleştiriyoruz.45 dk sonra ikisi de pişmiş olacaktır.(Toplam süre:  1saat)
Not:Elektrikli fırınınızda fırının üst gözünü yakarsanız fırın poşetiniz yanar.Ayrıca poşetin sıcak fırın duvarlarıyla temas etmediğinden emin olun.Balığı servis spatulası ile dağıtmadan çıkarmaya özen gösterin.
İşte sonuç:
Afiyette kalın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder