3 Ekim 2010 Pazar

Domatesli Tel Şehriye Çorbası

          Merhabalar...
Kış kapıda,soğuklar da başladı.Artık içimizi ısıtacak,buharı üstünde çorbaların zamanı.Sofraya konan sıcacık bir kase çorbaya kim hayır diyebilir ki...Gelin öyleyse tarife.
  • 4-5 orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı salça(domates ya da karışık)
  • 2 lt su (Arzuya göre tavuk suyu,et suyu ya da bulyon)
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 çorba kaşığı kuru nane
  • Limon
  • Sıvı yağ,tuz

        Domatesleri rendeleyip çok az sıvı yağ ile tencerede biraz pişiriyoruz.Salçayı ilave edip pişirmeye devam ediyoruz.Suyu ilave ediyoruz.
        Bu noktada isteğe bağlı 2 lt suyun bir kısmını evinizde bulunan tavuk ya da et suyundan tamamlayabilirsiniz.Ya da 2 lt suya bir tablet bulyon atabilirsiniz.
        Su kaynamaya başladıktan sonra içine tel şehriyeleri ilave ediyoruz ve şehriyeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte çorbamızı kaynatıyoruz.İçine damak tadımıza göre limon ekliyoruz.(İstenirse sadece servis esnasında da limonla sunulabilir.)

Ayrı bir kapta istediğimiz miktarda sıvı yağda naneyi kızdırıp çorbamıza ilave ediyoruz.(Ben biraz da tereyağı koyuyorum.Daha lezzetli oluyor haliyle.)Çorbamız servise hazır.

Hadi bakalım afiyette kalın. :)

  • Yağ kızınca altını kapatıp naneyi öyle ilave ederseniz nanenin çok fazla yanmasını önlemiş olursunuz.Bu da benden size bir püf noktası. ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder