3 Ekim 2010 Pazar

Hamsi Tava

           Mısır ekmeği olur da,yanında nar gibi kızarmış hamsi tava olmadan olur mu?Olmaaazz. :)
Buyrun bakalım yeni bir lezzete.
Önce hamsilerimizi biiiir güzel yıkayıp temizliyoruz.İyice süzdükten sonra biraz tuzlayıp mısır ununa ya da buğday ununa güzelce buluyoruz.Dibine çok az yağ koyduğumuz tavaya,fazla ununu silkelediğimiz balıkları yan yana diziyoruz.Buradaki püf nokta kuyrukların tavanın ortasına gelecek şekilde dizilmesi.Bir tarafı kızaran balıkları bir tabak veya düz bir kapak yardımı ile ters çevirip diğer taraflarını da kızartıyoruz.Şeklini bozmadan tabağa alıyoruz.
Sonuç:Yeme de yanında yat...Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder