3 Ekim 2010 Pazar

Evde Mısır Ekmeği Yapımı

     Herkese yağmurlu bir pazar gününden merhaba...
Evde oturmuş boş boş televizyon izliyordum ki,reklamlarda şöyle bir cümle kulağıma çalındı."Mısır!Her şeyin başladığı yer." Tabi bu belki bir uçuş firması,belki bir otel reklamıydı ama, 'mısır' ve 'yer' denince benim aklım yine mideme kaydı ve ilkokul günlerime gittim."Ömer mısır yer.Ömer mısır sever." :)))
Ömer sever de Ceren'in başı kel mi yahu;o da sever,o da yer.Hele yapacak biri olsa nasıl yer.Ama kimse yok,iş yine başa düştü...Hadi gelin tarifini vereyim.

  • 2 su bardağı mısır unu
  • 1/2 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı bal(yoksa şeker)
  • 2 çay kaşığı karbonat
  • Biraz tuz
  • Önceden kaynatılıp ılıtılmış su
Kuru malzemeleri bir kapta karıştıralım.İçerisine su dışındaki tüm malzemeleri ekleyelim ve iyice karıştıralım.
Suyu yavaş yavaş ekleyerek bir kek kıvamı elde edelim.Yağlanmış bir
borcama ya da fırın kabına karışımı dökelim.
Bıçak ile dilimlerimizi belirleyelim.(Yoksa piştikten sonra düzgün kesemeyebilirsiniz.)
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirelim.(Bir kürdan yardımıyla pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.)
Pişince fırından çıkarıp 5-10 dakika soğumasını bekleyip kalıptan rahatlıkla çıkarabilirsiniz.


  • Elde ettiğiniz karışım akışkan bir kıvamda olmazsa ekmeğiniz çok sert olur.
  • Kaynamış su kullanmazsanız ekmeğiniz köpük köpük olabilir.
  • Su çok sıcak olursa mısırlar ve diğer malzemeler bu sıcaklıkla pişer.(O yüzden ılık olmalı.)
Ceren mısır sever.Ceren mısır yer. :)))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder